Hållbara och fossilfria transporter sedan flera år tillbaka

Transportnäringen påverkar miljön och har ett stort ansvar att sänka koldioxidutsläppen.                     

Vi på Börje Jönsson Åkeri tog vårt ansvar redan för över fem år sedan och började använda fossilfritt bränsle i samtliga av våra lastbilar för inrikestransporter. Tack vare att vi gör detta kan vi reducera våra transporters koldioxidutsläpp med upp till 90% redan idag!

Som fordonsbränsle använder vi HVO100/Neste My som är förnybar diesel vilket är ett enkelt, klimatsmart och ekonomiskt alternativ till fossil diesel. Börje Jönsson Åkeri AB har valt HVO100/Neste My trots en högre literkostnad.

HVO100/Neste My tillverkas av förnybara råvaror som uppfyller hållbarhetslagen. Det innebär att råvarorna är spårbara och ej kommer från skövlad skog. Det är växt- och djurfetter, som inte släpper ut någon ny koldioxid i atmosfären. Majoriteten av råvarorna är vegetabiliska oljor, avfall och restprodukter.

Börje Jönsson Åkeri transporterar bl. a frukt & grönt, livsmedel, medicin, pappersprodukter och är en del i supply chain lösningar för bolag inom tillverkningsindustrin, mm. Vi har lång tradition av att vara en kvalitetstransportör med mottot ” välbehållet gods i rätt tid på rätt plats”.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter